برای اطلاع از داخلی بودن IP و همچنین مالکیت آن به اینجا مراجعه نمایید.
آی پی های وارد شده، IPبایستی های داخل کشور ایران بوده و به عنوان IPداخلی در بخش منابع عددی اینترنتی همین سامانه ثبت شده باشد.
در صورتی که IP خود را مستقیما از RIPE NCC دریافت نکرده اید با ارسال آی پی، از طریق ثبت تیکت برای تیم کاری منابع عددی اینترنتی اقدام نمایید.
در صورتی که IP خود را مستقیما از RIPE NCC دریافت کرده اید، به سامانه خدمات الکترونیک سازمان فناوری اطلاعات ایران بهنشانی https://eservices.ito.gov.ir مراجعه نموده و با ثبت درخواست خود در قسمت منابع عددی اینترنتی اقدام نمایید.
در صورت داشتن هر گونه سوال یا مشکل مرتبط در این خصوص از قبیل واگذاری منابع عددی، ثبت تیم فنی، استعلام ثبت آی پی، نحوه ثبت، خطا در سامانه و ..... از طریق ثبت تیکت با موضوع منابع عددی اینترنتی اقدام نمایید.
کاربران اولین بار بعد از ثبت آی پی و نام دامنه خود حتما بایستی از منوی ارسال به کارشناس دکمه ارسال پرونده را کلیک کرده تا اطلاعات ایشان در دست بررسی توسط کارشناس قرار بگیرد این اقدام(ارسال پرونده) فقط یکبار برای دفعه اول ثبت رکورد لازم به انجام بوده و پس از آن با ثبت هر آی پی و نام دامنه، اطلاعات در دست بررسی قرار خواهد گرفت و دیگر نیازی به دکمه ارسال پرونده نخواهد بود.
اطلاعات وارد شده صحت سنجی میشود و بر اساس آن تایید صورت میگیرد. اشخاصی که به صورت حقوقی فعالیت میکنند لازم است یه صورت حقوقی ثبت نام کنند.
بله؛ کاربر پس از ثبت آی پی و نام دامنه خود می تواند رکورد خود را ویرایش و یا حذف نماید. بدین منظور از همان پنل ثبت آدرس های آی پی می تواند استفاده نماید. لازم به ذکر است که در صورت ویرایش؛ رکورد مذکور از حالت تایید و یا رد شده خارج شده و در وضعیت در دست بررسی قرار میگیرد. در صورت حذف نیز چنانچه قبلا رکورد در وضعیت تایید شده باشد از حالت تایید خارج و از لیست تعرفه ترجیحی نیز حذف می گردد.
چنانچه کاربر در حین کار کردن با سامانه برای بهره مندی از خدمت تعرفه ترجیحی با مشکل یا خطای نامتعارفی روبرو شد باید از قسمت ثبت تیکت مشکل خود را ثبت و پیگیری نماید لازم به ذکر است که موضوع را باید پشتیبانی فنی انتخاب نماید.
پس از ثبت آی پی اطلاعات شما بررسی و نتیجهی آن مبنی بر تایید یا عدم تایید هم ایمیل و هم پیامک خواهد شد. IPهایی ثبت شدهای تایید میشوند که دارای شرایط زیر یاشند:
• پرتال، وب سایت، اپلیکیشن دارای محتوا بوده و فعال باشد.
• پرتال، وب سایت، اپلیکیشن یا بازی وارد شده در سامانه مصادیق جرایم رایانهای موجود در قانون نباشد
• پرتال، وب سایت، اپلیکیشن فاقد نرم افزارهایی نظیر پراکسی، فیلترشکن، دانلود نرم افزار های کرک شده، بدافزار و نظایر آن باشد.
•پرتال، وب سایت، اپلیکیشن یا بازی که IP های آن در سامانه وارد می شود کلیه قوانین مقررات کشور جمهوری اسلامی ایران را رعایت می کند و در صورت نیاز به مجوز، مجوز های لازم را اخذ کرده است.
چنانچه کاربر در خصوص ثبت نام، فعال شدن حساب کاربری، نقص مدارک و مستندات کاربری و یا هر گونه سوال مربوط به اطلاعات هویتی داشته باشد، می تواند از قسمت ثبت تیکت مشکل خود را ثبت و پیگیری نماید لازم به ذکر است که تیم کاری را باید ثبت نام و تایید مدارک انتخاب نماید و تیکت خود را برای واحد مربوطه ارسال نماید.
دلیل رد درخواست از طریق ایمیل به کاربر اطلاع رسان می شود. که می تواند به یکی ازدلایل به شرح ذیل باشد:
1 - IP وارد شده مصداق یکی از جرایم موجود در قانون جرایم رایانه ای است.
2 - شامل تبلیغ یا فروش نرم افزارهای فیلتر شکن، پراکسی، نرم افزارهای کرک شده یا بدافزار و نظایر آن است.
3 - دارندگان محتواهای پر بازدید و پر ترافیک نسبت به برقراری قرارداد peering با اپراتورهای دسترسی اقدام نکرده اند.
4 - عدم ورود اطلاعات صحیح
5 - میزبانی محتوا، داخل کشور انجام نمی شود.
6 - نام دامنه و آی پی ثبت شده عینا توسط کاربر دیگری قبلا ثبت شده و تکراری است.
7 - نام دامنه ثبت شده حاوی محتوا نبوده و سایت مربوطه بالا نیست.
نکته: در مواردی که آدرس آی پی وارد شده مصداق یکی از جرایم موجود در قانون جرایم رایانه ای باشد از قبیل استفاده از پروکسی، فیلترشکن و .... حساب کاربری جهت استفاده از خدمت تعرفه ترجیحی غیر فعال خواهد شد.
فرمت وارد شده برای IP صحیح نیست، IPها باید طبق فرمت xyz.xyz.xyz.xyz/ab وارد شوند، که در آن x=0,1,2 و y,z=0-9 میتواند باشد، ضمن این که IP باید جزو IPهای عمومی (Public IP) باشد، IPهای غیر عمومی نظیر رنجهای 10.x.y.z یا 172.16.x,y – 172.31.x.y یا 192.168.x.y جزو آی پی های عمومی نیست.
چنانچه کاربر در خصوص خدمت تعرفه ترجیحی مشکل یا سوالی داشته باشد که از طریق سوالات متداول به آن پاسخ داده نشده ، می تواند از قسمت ثبت تیکت مشکل خود را ثبت و پیگیری نماید لازم به ذکر است که موضوع را باید خدمت تعرفه ترجیحی انتخاب نماید.
کلیهی کسانی که به عنوان LIR در کشور فعالیت میکنند مطابق مصوبات 106 و 172 کمیسیون موظف به ثبت نام در سامانهی مذکور هستند، این کار لزوما توسط دارنده محتوا انجام نمیشود، مالک IP باید این کار را انجام دهد که ممکن است دیتاسنتر یا فراهمکننده اینترنت و... باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا هر گونه سوال در این زمینه از طریق ثبت تیکت با موضوع منابع عددی اینترنتی اقدام نمایید.
چنانچه کاربر در خصوص رد پرونده اطلاعات هویتی سوالی داشته باشد، می تواند از قسمت ثبت تیکت مشکل خود را ثبت و پیگیری نماید لازم به ذکر است که موضوع را باید ثبت نام و تایید مدارک انتخاب نماید و برای واحد مربوطه تیکت خود را ارسال نماید.
بله. هر دامنه ای اعم از .COM، .NET و .... که میزبانی آن در داخل کشور انجام میشود؛ میتوانند در این سایت ثبت شوند.
کلیه پرتالها، سایتها، برنامهها و یازیهایی که کلیهی عملیات میزبانی آن در داخل کشور انجام میشود؛ و دارای شرایط لازم هست میتوانند درخواست ثبت ارایه کنند. IPهایی ثبت شدهای تایید میشوند که دارای شرایط زیر یاشند:
به محض تأیید یا عدم تأیید IP یک پیام به شماره تلفن همراه و یک پیام به پست الکترونیکی کاربر ارسال میشود. همچنین کاربر می تواند از پس از ورود به سامانه از طریق منوی ثبت آدرس های آی پی وضعیت رکوردهای خود را مشاهده نماید.
شرایط اعمال تعرفه ترجیحی مطابق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است که نحوهی آن در مصوبات مذکور آمده است و این موضوع را از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی میتوانید سوال کنید .
پس از تایید آی پی و قرار گرفتن در لیست تعرفه ترجیحی؛ حداکثر مهلت اعمال توسط اپراتورها در لیست تعرفه ترجیحی به آدرس (https://eservices.ito.gov.ir/page/iplist) مشخص شده و توسط کاربران قابل مشاهده است. پس ابتدا با جستجوی نام دامنه یا آی پی خود حداکثر مهلت اعمال توسط اپراتورها را برای رکورد خود مشاهده نموده و سپس در صورتیکه پس از اتمام مهلت مقرراپراتورها، برای کاربر مشخص شود که تعرفه ترجیحی نیم بها برای ایشان اعمال نمی شود می تواند از طریق شماره تلفن 195 و یا سامانه https://195.cra.ir/ سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی شکایت خود را ثبت و پیگیری نماید.
اعمال تعرفه ترجیحی مطابق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است و در آن استثنایی آورده نشده است و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بر نحوهی اجرا نظارت میکند، این مورد را از سازمان مذکور میتوانید سوال کنید.
ترافیک نیم بها وابسته به پروتکل نیست و ثبت یک مورد کافی می باشد.
با توجه به سرویسدهنده مربوطه میزان ترافیک را میتوان از سایت شرکت مذکور دریافت کرد.
امکان ارایهی لیست به صورت وبسرویس و فایل وجود دارد، اپراتورها در این خصوص باید با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هماهنگ نمایند.
اگر یکی از شرایط زیر شامل شما می شود حتما در قسمت خدمت مدیریت آدرس های عددی اقدام بفرمایید.
طبق ماده 2 مصوبه شماره 1 جلسه شماره 334 مورخ 1401/03/29 کمسیون تنظیم مقررات ارتباطات، با موضوع "الزامات استفاده از نشانی های IP درشبکه ملی اطلاعات"، ابلاغ شده در تاریخ 1401/04/14 به شماره نامه 100/22201، کلیه افراد مشمول ملزم هستند اطلاعات منابع عددی خود را قبل ازاستفاده در شبکه در سامانه ثبت و هرگونه تغییرات آن را ظرف مدت 24 ساعت بروز رسانی کنند.
نشانی های عمومی IP (نسخه 4) IPv4 ، (نسخه 6) IPv6 و شماره سامانه خودکار ASN (Autonomous System Number)
ثبت کننده محلی اینترنت (LIR) که عضو یکی از RIRها شده تا منابع اینترنتی دریافت نماید. یک LIR آدرسهای IP دراختیار خود را بین مصرف کنندگان نهایی توزیع میکند و یا از آنها در شبکه زیرساخت خود استفاده میکند.
شناسه همان RegID با فرمت ir.xx…xxxx و نام انگلیسی نیز legal name organization در پروفایل کاربری ثبت کننده محلی اینترنت (LIR) ، در سامانه ripe.net می باشد. به RegID ،LIR Code نیز گفته می شود. همچنین legal name organization همان org-name یا legal name است.
وارد سامانه آدرس eservices.ito.gov.ir شده و با زدن گزینه ثبت نام نسبت به ثبت اطلاعات اولیه خود اقدام نمایید در صورتی که قبلا در این سامانه ثبت نام کردید نیازی به ثبت نام مجدد نمی باشد. بعد از عضویت میتوانید نسبت به تکمیل مشخصات کاربری و اطلاعات تیم فنی اقدام نمایید.
به سامانه مراجعه نموده و درخواست جدیدی ایجاد با انتخاب شبکه ملی اطلاعات و همچنین انتخاب نوع درخواست "مدیریت منابع عددی" ایجاد نمایید، سپس نسبت به ثبت اطلاعات خواسته شده اقدام نمایید. اطلاعات اولیه باید توسط سامانه تایید شود سپس به شما بابت انجام بقیه مراحل، اطلاع رسانی خواهد شد.
در صورتی که به عنوان ثبت کننده محلی اینترنت (LIR) دارای چندین چندین شناسه (RegID) هستید، به ازای هر شناسه (RegID) درخواست مجزا در سامانه ثبت نمایید.
توصیه می شود شناسه (RegID) و نام انگلیسی ثبت شده در Ripe.net (org-name) خود را به طور مستقیم از سامانه ripe.net جایگذاری نمایید. شناسه و نام انگلیسی باید با آنچه در ripe.net ثبت شده است، مطابقت داشته باشد. این مقدار به حروف کوچک و بزرگ حساس است و در صورت داشتن حتی فاصله اضافی (space)، از قبول اطلاعات شما جلوگیری به عمل می آید. درصورتی که نام انگلیسی ثبت شده در Ripe.net (org-name) شامل کوتیشن، نقطه، پرانتز و .. ثبت شده در این سامانه نیز به همین صورت وارد نمایید.
نیازی به ثبت منابع عددی (IPv4,IPv6, ASN) به طور مستقیم توسط شما نیست در صورت تایید اطلاعات شما به عنوان توزیع کننده منابع اینترنتی (LIR) درسامانه، این منابع در کارتابل به طور خودکار بارگذاری خواهد شد.
در صورتی که به تازگی (کمتر از یک هفته ) از ripe.net منبع یا منابع عددی جدیدی برای شما ثبت شده است، چند روز صبر نمایید تا اطلاعات شما در این سامانه بروز رسانی شود. درغیر اینصورت از طریق ثبت تیکت با موضوع "منابع عددی اینترنتی"، مشکل خود را مطرح نمایید.
در صورتی که شما از ثبت کنندگان محلی اینترنت که به صورت PI هستید، در فرم ورود اطلاعات حتما به جای گزینه LIR گزینه PI را انتخاب نمایید، سپس در فیلد مربوطه نتنیم (netname) خود را وارد نمایید.
متقاضیان محترم می بایست جهت دریافت گواهی رتبه بندی شرکت های انفورماتیک به سازمان برنامه و بودجه کشور (امور نظام فنی و اجرایی مشاورین و پیمانکاران) مراجعه نمایند. نشانی درگاه مورد نظر https://b2n.ir/salahyat می باشد.
گام های اجرایی به شرح زیر می باشد:
مراجعه متقاضی به سایت مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشوربه آدرس ssaa.ir، ثبت اظهار نامه و انجام اقدامات مربوطه در مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور
صدور نامه از طرف مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و استعلام از دفتر حقوقی سازمان فناوری اطلاعات ایران به همراه ارسال رونوشت اظهار نامه و سایر مدارک مربوطه
ارسال نامه استعلام مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به دفتر حقوقی سازمان فناوری اطلاعات ایران
اظهار نظر اعضاء کمیته حق اختراع در سازمان فناوری اطلاعات ایران(دفتر حقوقی)
دعوت از متقاضی برای حضور در جلسه ارائه شفاهی محصول درصورت لزوم
برگزاری جلسه کمیته و بررسی ادعا
ارسال تصمیمات نهایی کمیته در قالب نامه به مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور
نگهداری پرونده مدارک و مستندات محصول در دفتر حقوقی سازمان فناوری اطلاعات ایران
مطابق با بندهای 1 و 2 آییننامه اجرایی ثبت نرمافزار و نظام صنفی رایانهای مصوب هیات دولت، نرم افزار شامل هر نوع برنامه رایانه ای که قابلیت اجرا و نصب را در سیستم عامل های مختلف داشته باشد می شود. همچنین آتار و محصولات نرمافزاری نوشتاری، صوتی و تصویری که با کمک نرمافزار پردازش شده و به صورت یک پدیده مستقل تهیه و ارائه شود نیز مشمول این آئیننامه خواهد بود .
مطابق با قانون، حق نشر، عرضه، اجرا و حق بهره برداری مادی و معنوی نرم افزار رایانهای به مدت سی سال متعلق به پدید آورنده آن است. حقوق معنوی نرمافزار رایانهای بدون اینکه منحصر به این تعبیر باشد عبارت است از حق انتسابنرمافزار به پدیدآورنده آن و محدود به زمان و مکان نیست و غیرقابل انتقال است. حقوق مادی نرمافزار رایانهای بدون اینکه منحصر به مصادیق زیر باشد عبارت از حق استفادهشخصی، حق نشر، حق عرضه، حق اجرا، حق تکثیر و هر گونه بهرهبرداری اقتصادی است و قابل نقل و انتقالمیباشد.
در صورت بروز هر گونه خطا که علت آن مشخص نبود و یا توسط فرد قابل تشخیص نبود، میتوان به ایمیل معرفی شده iranspo@ito.gov.ir مشکلات مربوطه را ایمیل کرد. همچنین امکان پیگیری از طریق ثبت تیکت در سامانه وجود دارد.
بعد از بررسی و تایید نرم افزار در سازمان فناوری اطلاعات متقاضی باید به وزارت ارشاد مراجعه نماید. در واقع متقاضی باید جهت تکمیل فرآیند و اخذ دفترچه گواهینامه ثبت نرم افزار رایانه ای ارشاد، به سامانه samandehi.ir مراجعه نموده و درخواست خود را ثبت و مدارک موردنظر را به آن وزارت تحویل دهد. همچنین متقاضی جهت پیگیری بلامانع بودن محتوای محصول نرم افزاری می تواند از طریق تماس با شماره تلفن 88846964 داخلی 2 یا شماره تلفن: 88846964 با کارشناسان نشر دیجیتال آن وزارت مذاکره نماید.
چنانچه نقصی در مدارک ارسالی وجود داشته باشد، کارشناسان سازمان فناوری اطلاعات ایران از طریق سامانه اعلام نقص مینمایند. بعد از اعلام نقص، تب مشخصاتی که اعلام نقص شده است مجددا برای ویرایش فعال خواهد شد و کاربر باید مطابق با نقص اعلام شده، اقدام به برطرف نمودن نقص نماید. بعد از برطرف نمودن نقص، گزینه برطرف نمودن نقص را کلیک کند و مجددا درخواست برای بررسی به کارشناسان سازمان فناوری اطلاعات ایران ارجاع می شود.
با مراجعه به کارتابل شخصی که در داخل سیستم برای هر فرد در نظر گرفته شده آخرین وضعیت درخواست های هر فرد قابل دسترس خواهد بود. با مراجعه به قسمت درخواست ها و درخواست های من این امکان وجود خواهد داشت که به آخرین وضعیت درخواست خود دسترسی داشته باشید.